| Tytuł: | lipoliza iniekcyjna..... |
| Autor: | Pajka 9.3.2011, 09:49 |
| hej bardzo mnie ciekawi czy ktoś próbował lipolizy iniekcyjnej... z góry dziękuje za opisanie Waszych wrażeń, refleksji, etc. | |
| Autor: | IMA 9.3.2011, 15:47 |
| Ja też chciałabym wszystko wiedzieć. Czy są jakieś powikłania, ból, ile to kosztuje, jaki jest efekt i jakie są przeciwwskazania? Chciałabym pozbyć się swojej oponki- tego obrzydliwego tłuszczu i poważnie się zastanawiam nad tym zabiegiem. CZy ktoś mógłby coś powiedzieć na ten temat? Pozdrawiam | |
| Autor: | Malwa 10.3.2011, 08:50 |
| Po pierwsze lipoliza jest dla osób, które cierpią na niewielką nadwagę- gdzieś około 5kg. Po drugie lipoliza jest przeznaczona na określone partie ciała, a nie ogólne schudnięcie (tj. całego ciała).Ja zrobiłam podbródek, ponieważ był moim utrapieniem od czasów dzieciństwa, brzuch, który był nieestetyczną pozostałością po ciąży oraz wewnętrzną stronę ud. Miałam podawany dermostabilon- jest to metoda wielu nakłuć. Pierwszy był podbródek. Nie czułam prawie żadnego bólu, tylko przez jakieś 3-4 dni miałam opuchliznę. Później był brzuch i uda. Podbórdek i uda można poprawić tylko dzięki 1 zabiegowi. Na brzuch trzeba poświęcić zwykle trochę więcej czasu. Trzeba pamietać, że po lipolizie trzeba przejść masaż próżniowy, aby przyspieszyć przepływ limfy. Zauważyłam po lipolizie przyspieszenie przemiany materii oraz lepszą gospodarkę płynową organizmu. Ewentualne powikłania to tylko zakażenie organizmu w przypadku brudnych igieł lub strzykawek. Innych raczej nie ma. Jedynym przeciwwskazaniem jest znaczna niewydolność wątroby. Koszt zależy głównie od gabinetu, w którym się wykonuje dany zabieg. Jednak ceny wahają się zwykle w granicach: podbródki od 200 do 1200 brzuch od 600 do 1800 uda od 800 do 1600. Należy jednak pamiętać, żeby wcześniej skonsultować się z lekarzem Pozdrawiam. | |
| Autor: | lii 10.3.2011, 12:51 |
| Mnie na podbródek wystarczył jeden zabieg. Miałam zrobionych kilkanaście nakłuć. Z tego co wiem, to dobrzy lekarze mogą wspaniale wyprofilować żuchwę. Niestety później wszystko puchnie na jakieś2-4 dni. Może tez to trochę boleć. Ja brałam pyralginę i wszystko było ok. Później puchnie na noc, ale w dzień schodzi. Jednak wtedy to jest już taka lekka opuchlizna. Ból może utrzymywać się przez kilka dni. Podbródek i żuchwa mogą swędzieć. Można też czuć jakby naciąganie. Trzeba pamiętać, żeby owijać się bandażem elastycznym- trzeba ściskać gdzieś 2-3 godziny na dzień, po to by skóra się naciągała i przykleiła. Jestem jakiś miesiąc po zabiegu. Podbródka nie ma, ale jeszcze wszystko pracuje. Lekarz powiedział mi, że pełen efekt jest widoczny po 2-óch miesiącach. Pozdrawiam | |
| Autor: | Kalina 11.3.2011, 09:37 |
| Witam, mam pytanie, który dotyczy podbródka, który chciałabym zlikwidować. Raczej jestem szczupła,ale mam podwójny podbródek. Chcę się tego pozbyć. Czy kwalifikuję się do takiego zabiegu i czy wystarczy jeden zastrzyk? | |
| Autor: | Olka 11.3.2011, 12:39 |
| Raczej nie ma przeciwwskazań do tego zabiegu. Jeśli chcesz zlikwidować podbródek, to jeden zabieg powinien w zupełności wystarczyć. | |